OM BESTTELLERS

BestTellers – Et fortællehus

I 2000 skabte Hans Laurens og Kasper Sørensen BestTellers. BestTellers er teater for moderne mundtlig historiefortælling Det er en selvejende institution og er det eneste teater for fortælling drevet af fortællerne selv i hele Europa. Under mottoet Historier ikke alle kan fortælle underviser og underholder fortællere fra ind -og udland på BestTellers scene året rundt.

BestTellers fornemmeste opgave er at udfordre og udvikle historiefortælling så den kan forblive relevant i samtiden og finde sin rette plads i spotlyset. Hvis du søger historiefortælling, enten som lytter eller fortæller, så vil du finde, at  BestTellers er kvalitet, eksperimenter, professionalisme og erfaring.

Oplev historier på scenen

Hos BestTellers scene kan du høre historier på mange forskellige måder og i nytænkende koncepter. 

Læs mere om koncepterne og forestillingerne her.

Kurser til dig der vil lære mere

BestTellers tilbyder også kurser i historiefortælling hvor du.lærer at fortælle gode historier. Det kan du bruge i alle mundtlige formidlingssituationer.

 

Læs om vores moduler  og masterforløb her:

 

Sådan begyndte det. 
Det hele startede en lun sommereftermiddag i 1996 i Fælledparken i København. Mens resten af landet var ramt af fodboldfeber, sad en solmoden arkitekt med speciale i japanske tagkonstruktioner, iført fuldskæg og hørbuks på en hvid bænk. En gruppe unge mennesker lå i græsset foran ham. Manden fortalte historier, om fisk og jasminer af plastik. Han tog sine tilhørere med på rejser til fantasiens fjerneste afkroge.

Med på rejsen var en yndling med brune øjne og håret samlet i en hestehale, som ellers altid havde troet, at fortælling var for børn. Han hed Kasper. Da historien var slut og alle igen var tilbage på det bløde, grønne østerbrogræs i Fælledparken, gik han hen til manden med fuldskægget.

Den dag startede det første spæde samarbejde mellem arkitekten Hans Laurens og den danskstuderende Kasper Sørensen.

Her startede BestTellers; visionen om at skabe et sted for professionel og moderne historiefortælling. Et hus for fortælling.