OM BESTTELLERS

BestTellers – Et fortællehus

I 2000 skabte Hans Laurens og Kasper Sørensen BestTellers. BestTellers er teater for moderne mundtlig historiefortælling. Det er en selvejende institution og er det eneste teater for fortælling i hele Europa, der er drevet af fortællerne selv. Under mottoet ‘Historier ikke alle kan fortælle’ underviser og underholder fortællere fra ind- og udland på BestTellers’ scene året rundt.

BestTellers’ fornemmeste opgave er at udvikle historiefortællingen ved at udfordre dens traditioner for at gøre den relevant i samtiden og få den frem i scenekunstens lys.

BestTellers betyder kvalitet, eksperimenter, professionalisme og erfaring.

På BestTellers’ scene oplever du derfor historier i alle genrer og som en del af nytænkende koncepter.

 

 

Kurser til dig, der vil lære mere

BestTellers tilbyder også kurser i historiefortælling. Her lærer du at bruge historiefortællingens teknikker til klar og nærværende kommunikation.

 

Læs mere om koncepterne og forestillingerne her.

 

Sådan begyndte det

Det hele startede en lun sommereftermiddag i 1996 i Fælledparken i København. Mens resten af landet var ramt af fodboldfeber, sad en solmoden arkitekt med speciale i japanske tagkonstruktioner, iført fuldskæg og hørbuks på en hvid bænk. En gruppe unge mennesker lå i græsset foran ham. Manden fortalte historier om fisk og jasminer af plastik. Han tog sine tilhørere med på rejser til fantasiens fjerneste afkroge.

Med på rejsen var en yndling med brune øjne og håret samlet i en hestehale, og som ellers altid havde troet, at fortælling var for børn. Han hed Kasper. Da historien var slut og alle igen var tilbage på det bløde, grønne østerbrogræs i Fælledparken, gik han hen til manden med fuldskægget.

Den dag startede det første spæde samarbejde mellem arkitekten Hans Laurens og den danskstuderende Kasper Sørensen.

Og her startede den rejse, der skulle føre til BestTellers; visionen om at skabe et sted for professionel og moderne historiefortælling. Et hus for fortælling.

I dag er mange knalddygtige fortællere tilknyttet BestTellers. En del af dem er ligefrem debuteret på BetTellers’s scene, og teatret bruges også som testscene for turnerende forestillinger og for fortællere som f.eks. Per Helge Sørensen (Djøf med løgn).