Om BestTellers

facadeBestTellers – Et fortællehus

I 2000 skabte Hans Laurens og Kasper Sørensen sammen BestTellers. BestTellers er et hjemsted, der er dedikeret til professionel mundtlig historiefortælling og det eneste af sin art i Europa.
Under mottoet ‘Historier ikke alle kan fortælle’ underviser og underholder professionelle fortællere.

BestTellers fornemmeste opgave er at værne om, udfordre og udvikle historiefortælling og få den frem i scenekunstens lys.

Hos BestTellers belyser vi historiefortællingen kalejdoskopisk og altid med bund i kvalitet, professionalisme og erfaring.


Oplev historier på scenen

Hos BestTellers scene kan du høre historier i alle forskellige former med de nytænkende koncepter vi præsenterer.
Der eksperimenteres med ord, improvisation og sanser.

Hvordan er det at høre historier i massivt mørke? At blive løjet for en hel aften? På scenen bliver der blandt andet improviseret, fortalt for børn og historier bliver akkompagneret med musik. Hvis du tør, har vi også aftener, hvor publikum kan komme på scenen med deres egne historier.
Læs mere om koncepterne her.

 

BarenfxKurser til dig der vil lære mere

BestTellers er mere end en scene med underholdning. De sidste 12 år har BestTellers udbudt kurser om historiefortælling. På kurserne lærer du at bruge historiefortælling på en effektiv måde og bliver en mere inspirerende, mundtlig og nærværende taler.

Du kan bruge grebene fra historiefortællingen på andre steder end scenen. I firmaet, på rød stue eller til din mors 60 års fødselsdag. Det er kun op til dig.

Vi har fire moduler i vores grundkursus, kurser til folkeskolelærere og et masterforløb til de helt seriøse historiefortællere.

Vi har haft alle slags kursister fra lærere til præster, studerende, kunstnere, læger og funktionærer. Det kræver ingen kundskaber eller forudsætninger – kun at du vil lære noget om fortællinger.


Et vigtigt møde og begyndelsen på BestTellers

Det hele startede en lun sommereftermiddag i 1996 i Fælledparken i København. Mens resten af landet var ramt af fodboldfeber, sad en solmoden arkitekt med speciale i japanske tagkonstruktioner, iført fuldskæg og hørbuks på en hvid bænk. En gruppe unge mennesker lå i græsset foran ham. Manden fortalte historier, om fisk og jasminer af plastik. Han tog sine tilhørere med på rejser til fantasiens fjerneste afkroge.

Med på rejsen var en yndling med brune øjne og håret samlet i en hestehale, som ellers altid havde troet, at fortælling var for børn. Han hed Kasper. Da historien var slut og alle igen var tilbage på det bløde, grønne østerbrogræs i Fælledparken, gik han hen til manden med fuldskægget.

Den dag startede det første spæde samarbejde mellem arkitekten Hans Laurens og den danskstuderende Kasper Sørensen.

Her startede BestTellers; visionen om at skabe et sted for professionel og moderne historiefortælling. Et hus for fortælling.