Koncepter

STORIES IN THE DARK

storiesinthedarkTil Stories in the Dark vil du opleve betydningen af bælgragende mørke. Du kan ingenting se – hverken rummet, du sidder i eller din sidemand. Og hvem er det egentlig, der fortæller? Hvor står han henne? Og hvor sidder du? I mørket er der ikke andet at gøre end at slå ørerne ud og lytte til de historier, der omgiver dig.

I mørket i kælderen kan du opleve historier om alt fra gys og gru til kærlighed og erotik. Kun fortællerne kender aftenens tema.

Så kom indenfor i mørket og oplev, hvordan det er at høre historier, når du ikke kan kigge med.  Tør du gribe det, der kommer? Stories in the Dark produceres af Fortællekunsten.


TEA & TALES

teaandtales

Fortællinger kan findes i alt – i bunden af en tekop, i smagen af en kage og i din søvnige søndagsstemning. Til Tea & Tales lader vi dig både smage, dufte og lytte til fantastiske fortællinger om og af kendte kunstnere, digtere og forfattere.

Laura Kamis Wrang og Ellen Dahl Bang er dine værtinder til Tea & Tales, og til hver salon har de inviteret spændende gæster til at hjælpe sig med at fortolke og fortælle netop denne eftermiddags kunstner i centrum.

Til Tea & Tales vil du opleve medrivende og rørende historiefortælling – og måske er du heldig, at eftermiddagens værtinder har en overraskelse i ærmet?

Med i billetten til Tea & Tales hører naturligvis både te, kage, og hvad eftermiddagens værtinder ellers disker op med.

Lyder det ikke som god søndagshygge?


STORY FIGHT NIGHT

storyfightnight

Når BestTellers inviterer til Story Fight Night kommer aftenens fire fortællere på benhårdt arbejde. Gennem udfordrende improvisationer skal de nemlig udkonkurrere deres modstandere, så publikum lader dem løbe med sejren.

Aftenens fortællere bliver inddelt i to hold – et rødt og et blåt. Hvert hold skal igennem syv discipliner, der stiller store krav til opfindsomhed, samarbejde og talegaver. Mens fortællerne kæmper på scenen, udstyres hver publikum med en rød og en blå plastikbold. Når begge hold har afsluttet en disciplin, kaster publikum den farve bold op på scenen, som svarer til det hold, de synes klarede runden bedst. Det hold, der vinder flest discipliner, vinder Story Fight Night!

Skal du være med, når Danmarks bedste fortællere kommer på glatis?


LØGNHALS

løgnhals

Læn dig godt tilbage i stolen, slå ørerne ud og stol på ingen, for til Løgnhals gæster nogle af Danmarks bedste løgnere BestTellers. Med smil, charme og fantastiske fortællinger vil de gøre hvad de kan for at indhylle dig i et indviklet spind af løgne, så du tror på, at det, de siger, er sandt!

Men selvom vores bondefangere har tunger af sølv, er det ikke dem, der har det sidste ord. Det er nemlig publikum, der har kontrollen. Når alle på scenen  har fortalt deres bedste løgnehistorie er det op til publikum at beslutte, hvem, der havde den bedste historie, og hvem, der var mest overbevisende.

Kan du spotte en dygtig løgner? Løgnhals er en Ord forestilling og produceres af Live Fortælling.


MIN BEDSTE HISTORIE

besttellers

Til Min bedste historie deler 4-5 af de bedste fortællere scenen.

Her vil de kyndige fortællere lade ord springe rundt i mellem publikum, udveksle stjålne blikke og inspirere hinanden til at fortælle de bedste historier.

Det er en aften med de bedste fortællinger, dem der gemmes til helt særlige lejligheder – dem der gemmes til Min bedste historie.

Kom til ‘Min bedste historie’ for hyggelige timer med meget at tage hjem med. Min Bedste Historie er en Ord forestilling og produceres af Live Fortælling.


MELLEM OS SAGT

mellemossagt

Mellem Os Sagt er aftenen, hvor ordet og scenen overlades til publikum. Det er aftenen, hvor vi får lov til at kigge ind i hinandens virkelige fortællinger. Det er aftenen, hvor autenticiteten er tårnhøj, bifaldene hjertevarme  og fortællingerne fantastiske, rørende og morsomme. Hver Mellem Os Sagt-aften har et tema, som bestemmer retningen for aftenens fortællinger. Alle, der har lyst, har mulighed for at fortælle en historie til Mellem Os Sagt, hvis de overholder et par simple regler:

  • Fortællingen skal være sand og selvoplevet
  • Fortællingen må max. vare fem minutter
  • Fortællingen skal leveres uden rekvisitter og kostumer
  • Fortællingen skal passe til aftenens tema

På en Mellem Os Sagt-aften er der plads til ti fortællere på scenen. De første fem, der forhåndstilmelder til nadja@besttellers.dk er sikret en plads. På selve aftenen fordeles de sidste fem pladser blandt de publikummer, der melder sig til som fortællere, når de ankommer til arrangementet. Fortællerækkefølgen er tilfældig og afgøres ved lodtrækning.

Mellem Os Sagt er støttet af Områdefornyelsen Vesterbro, og entréindtægterne fra aftenerne går til Mændenes hjem.

Tør du gå på scenen?


STORY SLAM

storyslam

En Story Slam-aften kræver tre komponenter: et hold skarpladte fortællere, et nådesløst publikum og et ur, der tikker.

Hvad er en god historie? Det bestemmer DU!
Fortællerene på denne særlige aften har 7 min på scenen til at overbevise dig om, at netop deres historie er den bedste. For det er publikum, der har magten og nådesløst fælder dom over historiens kvalitet. Om det bliver 3,5 – 8,1 – 4,0 eller et rent 10 det er op til jer.
Men uret tikker, og den næste fortæller står klar.
De tre bedste fortællere fortsætter i finalen, som byder på endnu 7 minutters nervepirrende fortælling.

Vil det sjove sejre over det poetiske? Vil gyset herske over afsløringen af en hemmelighed?
Storyslam er fortællingens fest og en fantastisk måde at høre mange fortællere excellere ud i mange stilarter. Glæd dig til næste StorySlam!


CROSSWORDS

crosswords

Hvad sker der når man samler en foredragsholder, en poet, en musiker, en komiker og en fortæller på den samme scene? Så sker CrossWords!

Normalt er BestTellers’ scene forbeholdt Danmarks bedste fortællere – men til CrossWords er det ikke kun historiefortælling, der er i fokus. Her åbner BestTellers døren for de andre mundtlige kunstformer og samler dem i al deres forskellighed

Og netop forskellighed er drivkraften bag CrossWords. Når historiefortælling møder poesi, der møder musik, der møder komik, der møder foredrag – så opstår der et magisk rum, hvor kunstarterne netop ved deres forskellighed understreger hinandens kvaliteter. CrossWords er en duel på ord, hvor det ikke handler om at jorde hinanden, men at fremhæve hinandens kvaliteter.

Har du mod på et ordeksperiment?