Om forestillingerne

STORIES IN THE
DARK

Du vil helt bogstaveligt opleve betydningen af udtrykket bælgravende mørke. Du kan ingenting se, og i mørket er der ikke andet at gøre end at lytte til de stemmer og historier, der omgiver dig. Efterhånden vænner du dig til det. Slapper af og mærker roen, mørket, poesien, humoren, spændingen, der til tider  kan blive en smule uhyggelig – men sjældent skræmmende. Fra 16 år og er på dansk med mindre andet annonceres.

STORY FIGHT NIGHT

En forestilling, der sætter aftenens fire fortællere på benhårdt arbejde. Udfordrende improvisationer og vilde sproglige udfordringer sætter alle deltagere under maksimalt pres. De er fordelt på et blåt og et rødt hold, og hvert hold skal igennem syv discipliner, der stiller store krav til opfindsomhed, samarbejde og talegaver. 

Og dommerne? Det er publikum, der afgør, hvem der vinder. Story Fight Night er en aften med højt tempo og masser af sproglige krumspring. Fra 16 år!

Mytoman

Hvis det ikke er sandt, er det godt fundet på! Med smil, charme og fantastiske fortællinger vil fortællerne med alle midler forsøge at fortælle deres historier så godt, at du forføres til at tro på dem.  Selvom fortællerne forsøger at bondefange dine ører med smukke beskrivelser, er det dog ikke dem, der har det sidste ord. Det er nemlig op til publikum at beslutte, hvem der blot er en dagligdags mytoman, hvem der er mytoman med sølvtunge og hvem der kan leve op til den storslåede titel Guldtunget Mytoman. Fra 16 år!

 

Set lidt fra oven

forfattet og fortalt af Maria Junghans

At finde den rigtige mand! Det kan være svært, men så pludselig er han der.  Drømmen går helt uventet i opfyldelse med børn og familie  Alt er godt og så den total nedtur. Hvordan overlever man det og bevarer sig selv? En ærlig og usentimental fortælling om: at elske, hade, tvivle og tilgive. En kærlighedens utopi og dystopi, og det midt i mellem.

Hvad skete der egentlig?

En dramatisk hændelse taget ud af virkeligheden. Måske er den umiddelbart meget ligetil, men det er bare ikke alle, der oplevede det helt på samme måde. Jo flere, der fortæller om hændelsen, jo vanskeligere bliver det at afgøre, hvad der egentlig skete. Det leger vi med og lader tre fortællere fortælle tre versioner af samme historie. Bagefter er det er op til publikum at afgøre, hvem de stoler mest på. Hvad tror de egentlig skete? Fra 16 år!

 

 

Historie labyrinten

To fortællere, to begyndelser og to slutninger. Hvordan passer de sammen? Hvordan giver det mening? Publikum er delt i to hold og forsøger at genskabe hele historien, så begyndelse og slutning passer sammen. Undervejs vil der blive fortalt modsatrettede versioner, givet fragmenter og ord. Hvilket hold finder først vejen gennem labyrinten og får slutning og begyndelse til at passe sammen? Fra 16 år!

 

BRÆNDENDE PASSION –
om Ruth Berlau og Bertolt Brecht

Fortælleforestilling af og med

Dorthe Futtrup

Den danske skuespiller og forfatter Ruth Berlau (1906-1974) møder den berømte tyske teatermand Bertolt Brecht i 1933.
Han er kort forinden kommet til Danmark med kone og børn på flugt fra nazismen. De er indkvarteret i forfatteren Karin Michaëlis’ hjem, “Torelore” på Thurø.
Ruth Berlau er  medlem af Det kommunistiske Parti og har allerede i ’33 sat flere Brecht-stykker op i København.

Berlau og Brecht forelsker sig i hinanden og får en livslang binding som samarbejdspartnere og som elskende.

I 1939 flygter Brecht-familien fra Svendborg via Sverige til Finland. I 1940 støder Ruth Berlau til. Sammen flygter de videre i ’41 gennem Sovjetunionen til USA.

I 1949 bosætter Berlau, Brecht og Weigel sig i Østberlin, hvor de grundlægger det senere så berømte Berliner Ensemble.

En fortælling om et lidenskabeligt liv, levet under dramatiske verdenshistoriske og personlige rammer.
Om kærlighed, jalousi, ideologi, kunst og politik.

Ud over hovedpersonerne møder vi:
Helene Weigel (Brechts hustru), Karin Michaëlis, Lulu Ziegler, Per Knutzon, Thorvald Stauning, Martin Andersen Nexø, Margareta Steffin, Charles Chaplin, Charles Laughton m.fl.